Detail | Koninklijke tentoonstelling KinderStadsmuseum

Van: 05-06-2018 00:00:00

Tot: 26-08-2018 00:00:00

Het KinderStadsmuseum heeft een prins op bezoek. De naam van de vrijeschool in Doetinchem is namelijk “De Kleine Prins”, naar het beroemde boek van de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry.  Leerlingen van deze school hebben tijdelijk hun bonte kunstwerken afgestaan, zodat bezoekers van het museum ze kunnen bewonderen.  In deze tentoonstelling is onder andere te zien dat er op de vrijeschool vaak met nèt wat andere materialen gewerkt wordt dan op de meeste scholen. Een kleine uitleg daarover is hier en daar toegevoegd.

Kleine Prins-2

In 2019 is het 100 jaar geleden dat in Stuttgart de eerste vrijeschool haar deuren opende.
Als opstap naar dit jubileum is er tussen alle vrijescholen over de hele wereld een kaartenactie van start gegaan met o.a. als doel een onderlinge verbinding tot stand te brengen. Iedere school heeft een doos met kaarten gekregen waar adressen op stonden.
De kinderen van De Kleine Prins hebben de kaarten prachtig versierd en opgestuurd en inmiddels stromen de kaarten van scholieren uit de hele wereld binnen.
Het is zeker de moeite waard om deze kunstwerkjes te komen bekijken.
Het Stadsmuseum is gevestigd in het Oude Postkantoor aan de Burgemeester van Nispenstraat 2. Telefoon 0314-35557. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur
zondag 13.00-17.00 uur. De museumkaart is geldig en de tentoonstelling is te bezoeken tot en met 26 augustus.
Voor verdere info :  info@stadsmuseumdoetinchem.nl