Detail | Tentoonstelling 3 x 1

Van: 29-05-2018 00:00:00

Tot: 01-07-2018 00:00:00

Tentoonstelling 3 x 1

Stadsmuseum Doetinchem organiseert voor de 21ste keer de tentoonstelling 3 X 1 met het eindexamenwerk van leerlingen van VMBO, 5 HAVO en 6 VWO van het Ludger College, Ulenhof College en Rietveld Lyceum
Ook dit jaar bestaat de tentoonstelling weer uit zeer divers werk. Doordat de leerlingen met de vakken tekenen en handvaardigheid de opdrachten op hun eigen manier  interpreteren en daarbij een eigen materiaalkeus maken, ontstaan er niet alleen zeer diverse kunstwerken, ook de actualiteit wordt niet geschuwd.

Affiche 3 x 1Het Stadsmuseum Doetinchem wil graag een podium bieden aan getalenteerde jeugd. De tentoonstelling 3 X 1 is voor de leerlingen een mooie gelegenheid om op een andere manier kennis te maken met het museum.
Ze zijn nu geen bezoeker, maar de kunstenaar zelf. Daarnaast is het tentoonstellen van hun eigen werk een mooie gelegenheid om aan vrienden en familie te laten zien waar zij het hele jaar aan hebben gewerkt.
Tijdens de DDE 2018 in februari en maart van dit jaar, exposeerde een oude leerlinge van het Rietveld Lyceum in het Stadsmuseum.

Dit jaar zal de tentoonstelling op vrijdag 1 juni 2018 om 15.00 uur niet, zoals eerder gemeld, worden geopend door het Rode Mannetje. Het rode mannetje laat weten, dat hij het te druk heeft met de voorbereidingen van zijn huwelijk.
De tentoonstelling is te zien van 1 juni tot en met 1 juli 2018.

Voor jongeren tot en met 16 jaar is het museum gratis toegankelijk.