Blogs2021-11-15T11:25:42+02:00

Stadsmuseum

Blogs

Ontdek

Blogs

Het depot van het Stadsmuseum herbergt veel verborgen schatten, goed bewaarde geheimen en interessante historische voorwerpen. Het depot is niet toegankelijk voor het publiek. Maar hier op de website zetten we deze verborgen schatten tóch even in de spotlights, onder de noemer ‘Geheimen in het depot’. Zo krijg je een nog beter beeld van de rijke collectie van het museum.

Daarnaast vind je hier blogs van Esther Ruesen, directeur van het Stadsmuseum. Wat doet een museumdirecteur zoal? Wat gebeurt er allemaal in het museum, voor én achter de schermen? Je leest het in Esthers blogs!

Blog geheimen in het depot
Blog van de directeur

Blog

Geheimen in het depot

Materiële getuigenissen

Het depot van het Stadsmuseum herbergt veel verborgen schatten, goed bewaarde geheimen en interessante historische voorwerpen. Het depot is niet toegankelijk voor het publiek. Maar op onze afdeling ‘Verhalen van het depot’ zetten we deze verborgen schatten tóch even in de spotlights. Aan de hand van een thema of de actualiteit selecteren we een paar museumstukken en stellen die tijdelijk tentoon. Wees er snel bij, want voor je het weet zijn ze weer verdwenen in de diepe krochten van het depot!

Blog

Blog van de directeur

Jong geleerd…

Ken je dat, dat je tot de ontdekking komt dat de oude gezegdes van onze voorvaderen, in mijn geval mijn oma, nog niet eens zo gek waren? Dat er een kern van waarheid rust in die ‘tegeltjeswijsheden’ die je zo af en toe nog ergens tegenkomt? Momenteel hebben wij in de Stadsgalerie een expositie ingericht van twee jonge kunstenaars uit de gemeente Doetinchem: Jesse Safier (18 jaar) en Sem van Rijswijk (16 jaar). Zij staan (hopelijk) aan het begin van hun loopbaan als kunstenaar.

Ga naar de bovenkant