Een expositie van

Linda Commandeur

Linda Commandeur

ZO ZIE IK HET!
VERANDER(T) JE PERSPECTIEF

De foto’s die Linda Commandeur maakte in de Achterhoek, zijn het vertrekpunt van deze expositie. Ze zocht vervolgens naar combinaties, waardoor de foto’s met elkaar in gesprek lijken te gaan. Linda focust op overeenkomsten en verschillen. Met deze expositie wil ze meerdere kanten van dezelfde medaille laten zien: niet alleen de voor- en de achterkant (mooi/lelijk, voor/tegen, zwart/wit, oud/nieuw), maar ook alle gradaties die daartussen liggen.

Juist door stil te staan, de tijd te nemen en met aandacht waar te nemen, ontstaat een nieuw verhaal. Een waarheid die je (wellicht) nog niet kende.

Naast werk van Linda bestaat de expositie ook uit werk van diverse kunstenaars met een link met de Achterhoek. Linda zocht naar kunstenaars die haar inspireren en anders laten kijken naar haar omgeving.

Er is werk te zien van Maarten Rots (Aalten, 1982), Ben Haggeman (Wichmond, 1940), Karin Hoogesteger (Emmeloord, 1973), Marcelle Hilgers (Nijmegen, 1968) en Myra Breukers (haar wieg stond aan het einde van de jaren ’60 in Limburg).

Reserveer direct

Expositie

Over Linda Commandeur

Linda Commandeur (1972) is geboren en getogen in de Achterhoek. Ze groeide op in Lochem, ging naar de School voor Journalistiek in Zwolle (1991-1996) en verhuisde midden jaren negentig naar Groenlo. Sindsdien werkt ze in de hele Achterhoek. Al bijna 25 jaar maakt ze succesvolle verbindingen, vooral tussen dromen en daden, overeenkomsten en verschillen.

De expositie is nog te zien tot 1 februari 2022.

– Als je denkt dat je alles hebt gezien, kijk dan nog een keer –

Reserveer direct

Jonge kunstenaars

De Stadsgalerie

Momenteel biedt de galerie jonge kunstenaars uit de gemeente Doetinchem (tot twintig jaar) de gelegenheid om hun werk te laten zien. De kunstenaars Jesse Safier (18 jaar) en Sem van Rijswijk (16 jaar) exposeren er nu. Het is hun eerste expositie! Jesse, oud-leerling van het Rietveld Lyceum en Sem, leerling op het Ludger College, begonnen allebei al heel vroeg met tekenen. Jesse bij zijn oma aan de keukentafel en Sem thuis aan de keukentafel of op zijn kamer.

De werken van Jesse en Sem zijn nog tot het eind van het jaar te zien. Naast dat de werken te koop zijn, zijn van beide kunstenaars ook kaarten te koop. De galerie is geopend tijdens de openingstijden van het museum en de toegang is gratis.