Educatie

Kom langs met je klas!

Ontdek

Kom langs met je klas!

Wil je als leerkracht je klas meer leren over kunst of over de geschiedenis van Doetinchem? Kom langs in het Stadsmuseum! Enthousiaste vrijwilligers van de werkgroep Educatie, die grotendeels een onderwijskundige achtergrond hebben, verwelkomen en begeleiden jullie graag. In kleine groepjes gaan de leerlingen onderzoeken, filosoferen en opdrachten maken. Zo ontdekken en beleven ze de waarde van cultureel erfgoed en kunst.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Stuur even een mailtje naar info@stadsmuseumdoetinchem.nl

Ontdek

Voor elke klas een lesprogramma

We hebben didactisch verantwoorde lesprogramma’s samengesteld die aansluiten bij de leerlijnen van SLO en bij veelgebruikte methodieken, zoals Blink en Atlantis.

Voor groep 1 en 2 is er het lesprogramma De Verzamelaar.
Hierbij leren de kleuters meer over verzamelingen. Wat kun je allemaal verzamelen? En waarom zou je dat doen? Verzamel je zelf ook iets?

Voor groep 3 en 4 is er het programma Kaatje en Kees.
Dit gaat over het (school)leven van rond 1920.

Het lesprogramma Kaatje en Kees is eveneens geschikt voor groep 5 en 6, maar deze groepen kunnen ook deelnemen aan Kunstbeschouwing (zie hieronder).

Voor de bovenbouw van de basisschool en de eerste twee jaar van de middelbare school bieden we Kunstbeschouwing.
Leerlingen bekijken schilderijen en denken na over wat ze hierbij beleven en voelen. Ze leren om elkaar hierover te bevragen, naar elkaar te luisteren en hun eigen denkproces op gang te brengen.

Ontdek

Altijd op maat

We kunnen elk lesprogramma aanpassen aan de specifieke wensen die je als leerkracht hebt, zodat het goed aansluit op jouw onderwijsdoelen. En ook los van bovenstaande lesprogramma’s is er van alles mogelijk.

Wil je dat jouw leerlingen een rondleiding krijgen door het museum? Wil je ze meer leren over de Tweede Wereldoorlog? Of juist over de geschiedenis van Doetinchem? We stellen graag een programma op maat voor jullie samen! Waar mogelijk werken we samen met de Bibliotheek West Achterhoek.

Ontdek

Hoe boeken?

Neem even contact met ons op via info@stadsmuseum.nl. Dan bespreken we graag alle mogelijkheden met je.

Cultuurkaart
Het Stadsmuseum is aangesloten bij de Cultuurkaart van CJP. Dat betekent dat je als middelbare school het Cultuurkaart-budget kunt inzetten voor een bezoek aan het museum.