Van HOP naar HIP…

Van HOP naar HIP…

Niet zomaar een verbouwing!

Het is begin januari. De VVV en het Stadsmuseum op de benedenverdieping van het HOP (Het Oude Postkantoor) zijn leeggeruimd, op de grote maquette na.

Bijna twaalf jaar na de verhuizing van het Stadsmuseum naar dit gebouw, is het tijd voor de volgende stap. Niet alleen het Stadsmuseum, maar ook de VVV gaat op de schop. We gaan van HOP naar HIP, waarbij HIP staat voor Historisch Inspiratie Punt. Straks komen inspiratie en historie hier op een interactieve manier samen. Om met een schone lei te kunnen beginnen, moesten we de hele benedenverdieping leegruimen. Ontwerpers zijn aan de slag, bouwers aan het bouwen en onze tekstschrijver maakt de teksten die straks bij de interactieve onderdelen komen te staan. Onze vrijwilligers ruimen op, helpen mee informatie te verzamelen en opnieuw te ordenen en zijn vooral positief nieuwsgierig naar wat er komen gaat.

We zijn momenteel gesloten, maar achter de schermen wordt dus keihard gewerkt.  Op vrijdag 7 april openen we onze deuren weer voor het publiek. Tot aan die tijd beloven wij er iets moois van te maken. In het openingsweekend van 7, 8 en 9 april laten we jou graag het resultaat zien!

Als directeur van het museum en de VVV ben ik vooral dankbaar dat deze verbouwing ervan gaat komen. Met hulp van en in samenwerking met de gemeente Doetinchem, Achterhoek Toerisme en een cofinanciering van Leader Achterhoek. Samen d’ran. Zoals we dat hier kunnen in Doetinchem en in de Achterhoek.

Wordt vervolgd!

Esther Ruesen